WWF отбеляза Деня на FSC

На 25 септември 2014 г. в Южния парк в София WWF България отбеляза Деня на FSC в присъствието на заинтересовани лица и случайни минувачи. FSC (Съветът по стопанисване на горите) е световна неправителствена организация с ангажимент към отговорното управление на горите в света. Тя осигурява на компаниите и потребителите възможността да правят информиран избор за горските продукти, които купуват.

 

Представители на WWF България, с активното участие на госпожа Нели Арабаджиева и госпожа Нели Дончева (WWF Дунавско-Карпатска Програма България, програма „Гори“), информираха присъстващите за същността и мисията на FSC. Зарадваха малчуганите, предоставяйки им възможността да проявят творческите си заложби, изобразявайки представата си за горите на планетата върху голяма обща рисунка-послание. Осигуриха на по-възрастните вълшебни преживявания в т.нар. сензитивен лабиринт, където очарователни актьори пресъздаваха по чудесен начин интерактивен горски спектакъл на сетивата. А за по-любознателните организираха дендрологични разходки из парка.


С удоволствие отбелязваме активното присъствие на Монди Стамболийски ЕАД. Предоставяйки сертифицирана хартия за детски рисунки, моливи, пастели и тениски, предприятието демонстрира своя дългосрочен ангажимент към опазването на горите.

 

По данни на WWF България 18 % от българските гори са сертифицирани по FSC. Повече информация за прилагането на FSC в България можете да намерите тук.


Актуално

Институт по целулоза и хартия